Pictăm pentru bunici!

j3

Proiectul “Pictăm pentru bunici” a inceput cu un telefon in care Dida, cum ii spun prietenii, un suflet mare, educatoare și voluntar în cămine de bătrâni și orfelinate și sugera unei prietene că ar merge niște picturi murale în sălile de socializare ale bătrânilor de la Centrul social multifuncţional pentru persoane vârstnice. 
Cum nu recomand pictura murală în spațiile ce necesită zugrăveli succesive sau igienizări, ci mai degrabă tablouri de mari dimensiuni, am vorbit cu colegele din Asociație si ele au fost încântate să picteze pentru bunici. Tot ele, și alte cateva persoane, au donat și bani pentru pânze sau culori, și fiecare a pictat când a putut, respectând câteva criterii (culori vesele, reprezentări figurative, optimiste) care să bucure seniorii și să le mai aline sentimentul înstrăinării. 
Și dacă tot s-au pictat pânzele pentru sala de mese ne-am gândit să organizăm cu ei și un mic atelier de pictură. Mă bucur că d-na director și personalul centrului au fost deschiși și primitori. Reacția seniorilor a fost peste așteptările nostre, pozitivă și emotionantă, au pictat așa cum au putut, cu degetele încovrigate de artrită, unii abia văzând ( în urma acestei acțiuni o firmă de oftalmologie s-a motivat și a oferit seniorilor consulatții și ochelari). Au pictat și singuri , cei care nu necesitau ajutor au pictat cu mirare, cu melancolie, cu zâmbete. Ne-au spus sa mai venim…
Numărul voluntarilor a fost la fel de impresionant, fiecare așezandu-se la masa cu bunicii și susținându-i.
Vă mulțumesc din suflet tuturor, ați dedicat timpul, talentul și energia special pentru bunici, pentru a le aduce un strop de culoare în cotidianul lor. Proiectul nu se oprește aici, sperăm să revenim la centru cu alte ateliere.
Pentru donații în bani, materiale, fructe și dulciuri mulțumim Miri Haluca, Arnold Francisc Landfrasz, Gabriela Uță, Mihaela Bornemisa, Lenuța Angalița, Vali Antonescu, Giurgiu Valentina, Georgeta Alexa, Ecard Toni, Pop Aurelia, Club Rotary Deva, Boromir Deva!
Materialele de pictura au fost achiziționate de la Mustash.
Fotograf voluntar: Renate Niță
 
 

1 thought on “Pictăm pentru bunici!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *