Bazar caritabil ”Dar din Dar”

În decembrie 2021 am organizat un bazar cu decorațiuni și ornamente pentru bradul de Crăciun, realizate și pictate cu drag de copii talentați din Cartierul Gușterița, îndrumați de o echipă de artiști și voluntari.
Prin aceasta acțiune am  încercat să implicăm comunitatea în sprijinul unei familii aflate în nevoie, pentru a-i dărui un Crăciun mai bun. Este vorba de o mămică singură cu doi băieți la școală.
Povestea proiectului”Dar din Dar!” a început cu organizarea în incinta Șurii Culturale a unei serii de 4 ateliere creative în care copiii și voluntarii s-au transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și au fabricat obiecte pentru Crăciun. Într-un atelier au pictat ornamente pentru brad din placaj sau felii de lemn, într-altul au fabricat felicitări hand-made, un atelier a fost destinat modelajului iar un altul s-a dedicat exclusiv decorațiunilor din materiale naturale, braduți din crengi, coronițe, etc.
Obiectele create astfel au fost expuse la Șura Culturală Gușterița, pe data de 11 decembrie, începând cu ora 15.
În schimbul unui dar oferit pentru Crăciun familiei beneficiare( bani, alimente și alte produse de care aceasta are nevoie), fiecare și-a ales decorațiunea preferată. Familia a primit daruri de Crăciun, chiar și o mașină de spalat, dar darul cel mai de preț a fost  să afle cum comunitatea din care face parte a arătat că îi pasă. Pe parcursul atelierelor atmosfera a fost foarte creativă, mămicile au adus tot felul de accesorii pentru decorațiuni, copiii au cântat la gura sobei, și mai toți voluntarii ”Dar din Dar” au legat prietenii.                                                           

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *