Ateliere de educație pentru sănătate

Sâmbătă, 26 martie, ora 10:00 are loc atelierul ”Pubertatea-provocări actuale”, primul din seria de ateliere organizate de Asociația CreativAct, în parteneriat cu   Școala Postliceală Sanitară, Liceul ”Constantin Noica” Sibiu. Este destinat copiilor și tinerilor și urmărește conștientizarea și prevenția violenței în famile, a bullyngului și consumului de droguri, dar și prevenția abandonului școlar din cauza sarcinilor în rândul minorelor. Mulțumim voluntarilor pentru implicarea lor în acest frumos proiect de educație sanitară la Șura Culturală Gușterița, oferit copiilor din cartier.

Sanatatea și dreptul la sănatate este unul dintre drepturile fundamentale ale copiilor. Proiectul propus isi doreste sa abordeze teme ale dezvoltarii armonioase ale copilului si implicit cresterea calitatii vietii acestuia, mai ales in contexetul actual (perioada post-pandemica, inflatie, stare de razboi la granita tarii).

Proiectul consta in activitati de tip atelier creativ de educatie pentru sanatate, care se adresează copiilor cu varstele cuprinse intre 6 si 14 ani din comunitatile insuficient deservite aflate in perimetrul judetului Sibiu, în special celor din Gușterița.

Atelierele de educatie pentru sanatate vor fi structurate in  4 zile, fiecare va contine ca metoda de predare, jocuri de rol, imagini animate, metode interactive, etc.

Intrarea este liberă.

Coordonator: Stroilă Mihaela

Obiectivele Proiectului

Formarea unui stil de viata sanatos la minim 15 copii din clasele 0-4, in decursul celor 4 ateliere a cate 2 ore fiecare prin: exercitii fizice, alimentatie corecta, igiena personala, hidratare corespunzatoare, igiena mediului in care acestia locuiesc. Copilul va dobandi cunostinte despre: frecventa spalarii pe dinti, modul in care sa efectueze periajul, cum sa poarte corect giozdanul, cum sa aiba o postura buna, efectele benefice ale fructelor si legumelor, ponderea consumarii de dulciuri, cata apa sa consume zilnic, cum sa faca baia generala si locala, cum sa mentina curatenia in mediul ambiant

Dezvoltarea personala a elevilor, la minim 15 copii din clasele 0-4, in decursul celor 4 ateliere a cate 2 ore fiecare prin autocunoastere si relationare la societate si mediu. Constientizarea efectelor pozitive a ingrijirii personale: evitarea fenomenului de bullying, incluziune sociala, cresterea respectului de sine, bucurie, fericire, incredere in sine, socializare, etc

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *