MICII CREATORI

Micii creatori

ATELIERE DE ARTĂ ŞI  CREAŢIE PENTRU COPII

”Micii creatori„ este un proiect de educație non formală în cadrul căruia se desfășoară ateliere de  artă și creație destinate copiilor din ciclul primar de învățământ. Scopul acestora este să ajute copii, aflați în plin proces de dezvoltare a imaginației și descoperire a talentelor native. În timpul atelierelor implicăm copii în procese creative și ludice cât mai variate, care să le ofere o gamă cât mai bogată de mijloace de comunicare artistică cum ar fi: action-painting, desen, ilustrație, artă decorativă, modelaj, decorațiuni   (cutii, rame foto etc), pictură textile, tape-art, pictură sticlă, colaj, confecționare păpuși etc. În proiect este implicat un artist și un consilier școlar, specializat în parenting, care se ocupă de partea de dezvoltare personală, joc și comunicare.

Beneficiile participării copilului la atelierele practice sunt: dezvoltarea simțului și limbajului estetic, deblocarea forțelor creatoare potențiale, întărirea încrederii în sine, dezvoltarea manualității și dexterității, comunicarea non-verbală a sentimentelor, încurajarea spontaneității și libertății de exprimare.

 Organizat de: CREATIVACT

Action-painting

Action painting sau pictura gestuală este un stil de pictură direct, dinamic, instinctiv, care presupune spontaneitate în aplicarea culorii. Aceasta este picurată, vărsată și întinsă pe pânză prin gesturi rapide, uneori pe muzică sau în timp ce se dansează. Termenul a fost folosit pentru prima dată cu referire la lucrările lui Jackson Pollock.
31297553_1851086518244400_8981892895116099584_n

Vrei să îţi înscrii copilul la Micii Creatori? Urmăreşte aici calendarul atelierelor din Sibiu.