Atelier de pictură pe sticlă

Atelier „Suncatcher”

Un atelier în care te inițiem în tehnica picturii pe sticlă, sau a vitraliilor false, cum se mai numește. Culorile de sticlă sunt fluide, transparente sau opalescente, și imită sticla colorată în masă. 

Ce este un suncather? 

Provine din cultura amerindiană și înseamnă un obiect din sticlă care captează razele soarelui și le difuzează, sub forma unei prisme, în jur. În ziua de azi, un suncather este realizat în diferite tehnici, tiffany, plastic, hârtie de mătase, etc.

Atelierele sunt tematice, mandale, modele de toamnă, flori, Crăciun, etc

Locuri: 10

Durata: între 2-3 ore, în funcție de rapiditatea cu care lucrează fiecare.

Cost atelier:100 lei, în care intră toate materialele puse la dispoziție și sfaturile artistului. Copiii și membrii Asociației CreativAct beneficiază de reduceri și gratuități, în funcție de atelier)

Locația: Str. Sergiu Celibidache, nr. 4, Sibiu

Nu trebuie să ai talent ca să participi la acest atelier!

Atelierul  încurajează creativitatea, cunoașterea simbolurilor populare românești, dezvoltă abilități noi, tehnice și estetice, relaxează și crește  încrederea în sinele creator, întărește relațiile sociale sau familiale.

Rezervările se fac telefonic, la nr. 0746736606, sau prin e-mail creativacthd@yahoo.com, cu specificația Atelier de pictură pe sticlă.. Plata se poate face la atelier sau direct în contul Asociației, ca donație RO32RNCB0597161775710001, CreativAct 

Eu am fost întotdeauna atrasă de artă, de frumos. Dar mi-a lipsit curajul de a începe să fac ceva, manifestând o lipsă de încredere în mine. Curajul mi-a venit încet, încet înca de la primele ore petrecute la atelier. A fost o inițiere în folosirea unor tehnici, a unor suporturi etc. Am învățat aici, încurajați și îndrumați competent de Valentina, să pictăm pe sticlă imitații de vitraliu, icoane. Am învățat să facem mici mozaicuri, să modelăm cu pastă de porțelan mici obiecte de decor, să pictam pe pânză. Și ne-am însușit și multe, foarte multe informații legate de desen, compoziție, paginație, curente artistice! Atmosfera caldă, primitoare în care se desfășurau atelierele ne făcea să ne simțim atât de bine, să plecam încărcați cu energie pozitivă.
Și pentru ca arta vindecă! Nu-i așa?
Vali Antonescu
Profesor Postliceală Sanitară
wpChatIcon