Curs de

PUBLIC SPEAKING
& DICȚIE

Curs Public Speaking & Dicție

cu Diana ROȘCA

Bazat pe tehnici actoriceşti, pornind de la metode şi mecanisme de învăţare preluate din teatru, dar nu numai, cursul te va învăţa să-ţi dezvolţi capacitatea de a fi convingător, senin şi relaxat într-un context public. Astfel mesajul tău va fi livrat şi receptat cât mai eficient. Un curs serios dar relaxant, în timpul căruia într-o atmosferă de joacă vă veți descoperi abilități pe care nu le constientizați că le dețineți.

Ne vor ajuta să ne atingem obiectivele o serie de:
· exerciţii de cunoaştere
· exerciţii de creştere a energiei
· exerciţii de memorie
· exerciţii de dicţie
· exerciţii de concentrare pe obiectivul speech-ului
· exerciţii de folosire a limbajului non-verbal şi para-verbal
· exerciţii de adaptare a tonalităţii vocii, a amplitudinii glasului, a inflexiunilor vocale (în funcție de dimensiunile și acustica sălii în care susţinem discursul, în funcție de specificul publicului căruia ne adresăm, în funcție de mesajul pe care dorim să-l transmitem).

_DSC4031

Diana Roşca – actriță și stand-up comediant, cu peste 100 de spectacole, atât pe scene din țară, dar și în țări europene și SUA. A terminat mai întâi Facultatea de Matematică a Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj, a fost profesoară, mai apoi și-a urmat marea pasiune continuând cu Facultatea de Teatru și Televiziune, un Master în Studii Dramatice și Școala Doctorală de Teatru și Film a Universității „Babeș-Bolyai”. Diana este manager și actriță la Asociația Culturală Reflector, coordonatoare de proiecte de teatru și muzică pe granturi norvegiene și colaborează cu mai multe teatre din România. Iubește libertatea, bucuria de a simți publicul și teatrul underground.

Structură curs:

Cursul se întinde pe durata a trei zile, cu un total de 12 ore. Fiecare zi conține 2 părți.
Ziua întâi:
Partea I – Acomodare, cunoaşterea participanţilor – 2 h
– joc de deschidere a workshop-ului – obiective: cunoaşterea participanţilor, autocunoaştere, memorie, conştientizare şi relaţionare.
– exerciţii de creştere a energiei şi a concentrării.
– exerciţiu de recunoaştere a emoţiilor, observând trăsăturile feţei şi a limbajului non-verbal. Exerciţiul solicită partea creativă şi jucăuşă a participanţilor, concentrându-ne pe comunicarea non-verbală.
Pauză:15 min.
Partea II – Dicţie- Respiratie- Privire – 2 h
– exerciţii de respiraţie, respiraţia diafragmatică, respiraţia corectă în timpul susţinerii unui discurs, respiraţia ce ne ajută să scăpam de emoţii
– cum ne ajută sau ne trădează privirea. Cum să atragem atenţia, să transmitem stări, energie, cu ajutorul privirii. Exerciţii.
– tehnici de rostire şi corectare a eventualelor deficienţe, încălzirea aparatului fonator pentru rostiri impecabile, controlul emoţiilor şi tehnici de canalizare a acestora. Exerciţii
– volumul vocii şi ritmul potrivit al vorbirii în discurs (de la şoaptă surdă şi soaptă timbrată până la descoperirea intensităţii maxime şi a volumului de scenă – “Mai rar, vă rog! Mai repede, vă rog! Mai încet! Nu se aude!” – vă sună cunoscut?)
– tehnici de jonglare cu volum şi ritmuri diferite de vorbire pe parcursul discursului pentru menținerea atenției audienței și pentru impactul mesajului). Exerciţii.
– tonalitatea potrivită şi intonaţia în discurs (tonul show , autoritar, al bucuriei, seducator , ironic etc- antrenamente pentru trecerea naturală de la un ton la altul. Exerciţii
Ziua a doua:

Partea I-a – Limbajul non-verbal, para-verbal, atitudine – 2 h
– importanţa majoră a limbajului non-verbal şi para-verbal (ce reiese din emoţia, gândul, intenţia din spatele cuvintelor, din atitudine, din postură, din tonalitatea, ritmicitatea, viteza, claritatea, volumul şi amplitudinea vocii etc.).
– joc de interpretare a unui text simplu, transmiţând şi redând diverse emoţii, stări, atitudini, care nu au nici o legătură cu textul în sine
Pauza: 15 min.
Partea II Impovizaţie şi creativitate – 2 h
– exerciţii de improvizaţie cu stări, cuvinte, obiecte
– metamorfozare obiecte şi trecerea de la o stare la alta
– joc ce presupune elaborarea şi prezentarea unui discurs pe o temă dată, utilizând braţele altui coleg, având ca obiectiv adaptarea şi coordonarea limbajul verbal cu non-verbal, diminuarea fricii de a vorbi în public şi creşterea capacităţii de a-şi gestiona emoţiile pe tot parcursul discursului
– joc de improvitaţie, continuarea unui discurs pe o tema dată.

Ziua a treia:

Partea I   Pregătirea unui discurs, mesaj, structura unei prezentări -2 ore 

– pregătirea – ce şi despre ce vorbesc (planificarea, scrierea / construirea, revizuirea)

-structura unui discurs (The Golden Circle” – cum trebuie să răspunzi la întrebările “de ce”, “ce”, “cum”, “ce-ar fi dacă”, introduceri care captează atenţia, încheieri memorabile, poveste personală –  6 paşi)

 Pauză: 15 min.

Partea II – Feedback final – progrese obţinute –2 ore

– Sumarizarea tehnicilor prezentate

– exerciţiu de public speaking / prezentare, joc ce ajută la îmbunătăţiirea puterii de convingere, a capacităţii de gestionare a emoţiilor şi de concentrare pe obiectivul propus în condiţii neprielnice.

– Susținerea unui scurt discurs – improvizaţie pe moment a unui discurs pe o anumită temă dată. Obiectiv: aplicarea tehnicilor învăţate în prezentul curs, descoperirea faptului că putem susține un discurs clar, convingător, captivant şi cu impact.

Cursul se întinde pe durata a trei zile, cu un total de 12 ore. Fiecare zi conține  2 părți/2 h fiecare, cu o pauză de 15 min.

Locuri limitate.( 10-15)

Locația: Sibiu, Ingenius Hub,  Strada Ioan Budai Deleanu 13

Cost curs complet: 880 lei/persoană, coffee breake inclus.

Rezervările se fac telefonic, la nr. 0746736606, sau prin e-mail creativacthd@yahoo.com, cu specificația Curs de public speaking.