Curs practic de artă decorativă sau
cum să îți descoperi un hobby

Din septembrie lansăm  cursul practic de artă decorativă sau despre cum să îți descoperi un hobby, destinat adulților și copiilor peste 12 ani, care doresc să descopere:  abilitați noi,  tehnici și materiale pe care își pot exprima creativitatea în timpul liber  sau noi metode prin care să își marească veniturile.

Cursul se va desfășura on-line, dar si fizic, in Sibiu, în atelierul artistului, în fiecare vineri, la ora 18.

Cursul este susținut de Cristea Valentina, artist, absolvent al UNA, Bucuresti, Facultatea de Arte Decorative și Design, antreprenor, co-fondator al Asociației CreativAct, cu experiență de 4 ani în organizarea atelierelor creative.

sunchager3
64264998_463269447739953_761627061700788224_n

Ce veti invata in cele 5 sedinte de curs? Noțiuni de artă decorativă și artizanat, estetică, desenul, compoziția și culoarea în artă decorativă, tehnicile picturii pe sticlă, lemn, textile și pânza, cum tratăm materialul, cum aplicăm culorile, ce materiale ne sunt necesare, ce pensule sunt mai bune, cu ce curățăm pensulele, cum transferăm desenul, etc

În prima ședință vom lua contact cu alfabetul artei decorative. Estetica, desenul, compoziția și culoarea în artă decorativă. Aplicații practice. Cum stilizăm și cum simplificăm un obiect din natura. În cadrul cursului vom realiza un proiect decorativ pentru un obiect funcțional.

Ședinta a doua este destinată picturii pe sticlă, vom învața ce este un vitraliu autentic, ce este o imitație de vitraliu, cum realizăm un pattern, pe ce obiecte mai mult sau mai puțin funcționale mai putem folosi culorile de sticlă, materiale, caracteristici, etc. La sfârșitul cursului, veți realiza un mic vitraliu decorativ.

Ședinta a treia este destinată lemnului. Cum îl tratăm, ce culori folosim, cum transferăm desenul, ce pensule sunt bune, cum aplicăm culorile, cum îl protejăm, ce obiecte putem picta, cum facem și cum folosim un șablon. La sfârșitul cursului avem un obiect de lemn pictat.

Ședinta a patra este a textilelor. Vom proiecta designul  și vom decora o plasă de bumbac cu mânere înalte, în timp ce vom învața despre șabloane, tehnici, materiale, etc.

august26-2

În ședinta a cincea, și ultima, vom picta un tablou decorativ pe pânză în tehnica pop-art, vom învăța un pic de istoria artei, vom aplica noțiuni  învățate în prima lecție, despre contrastele cromatice, etc

La sfârșitul cursului vă veți decide în care tehnica vi se pare că vă exprimați cel mai bine, în care vă regasiți, ce materiale vreți să începeți să decorați, ca hobby, ca mijloc de relaxare sau de ce nu, să porniți o afacere dintr-o pasiune.

Și nu ne vom desparti aici, voi crea o comunitate  pentru cei care termină cursurile in care putem ține legătura și în care putem să ne ajutam cu sfaturi, sugestii, linkuri utile, informații despre târguri, expoziții etc.

Prețul unui curs complet este de 100 lei/ședința, în care intră și materialul însoțitor de curs. 

Pentru cursul on-line, kitul creativ conține materiale pentru 4 ședințe de curs:

  • sticlă cu agățătoare și ramă cupru
  • 4 pensule
  • culori pentru lemn, textile, canvas, sticlă
  • canvas pe șasiu lemn , 20x30cm
  • cutie lemn( sau tocător, la alegere)
  • plasă bumbac cu mânere lungi.
  • planșe color și desene șablon, cu indigo
  • șablon plastic
  • burete pentru șablon
  • diluant

Transportul prin curier este inclus. Kitul se expediază imediat după achitarea taxei de curs, de 400 lei/4 ședințe pe platforma Google Meet. Vom folosi 2 camere, una pentru ca profesorul să poată vedea cum lucrați, una pentru mâinile artistului, ca să vedeți exact ce face. 

Plata se efectuează prin transfer bancar sau ramburs la primirea kitului creativ, la alegere.

Vă și puteți personaliza cursul, în funcție de ceea ce doriți să învățați Vizionați oferta completă de ateliere și cursuri.