Pictură și vin la Jos Pălăria!

A fost primul nostru atelier de acest gen, cu peste 20 de persoane, atelier inspirat din lecțiile de artă de grup, însoțite de vin( paint and sip) inițiate de mari companii din occident, încă din 2007, în studio, la petreceri sau restaurante, și adoptat cu succes și la noi în marile orașe. Vinul se presupune că dezinhibă și ajută astfel la descătușarea forțelor creatoare.
A fost o experienta unica, plina de culoare! Un mod creativ şi relaxant de a petrece timpul liber şi a socializa.

Cum se desfășoară un astfel de atelier?

 Echipa CreativAct ajunge mai devreme, acoperă mesele cu folie protectoare, împarte pânzele, creioanele, paletele, pensulele și cuțitele de pictură, dacă e cazul. Apoi ofer participanților modelul și îi îndrum să îl urmeze, cu puțin ajutor artistic, la fel ca la un curs. Le explic ce pensule folosim, cum pictăm fondul, cum schițăm desenul, ofer tuturor libertatea de exprimare și dacă vor să se îndepărteze de model, să fie personali, să aleagă o alta culoare de bază, să taie compoziția, să facă un zoom pe un anumit obiect, să mărească sau să micșoreze luminozitatea, ba chiar să pornească de la un model diferit( aici însă rolul ghidului-artist dispare și rămâne doar cel al organizatorului pentru că nu cunosc intenția participantului și nu mă mai pot raporta la nevoile lui imediate).

Aici secondată de Ioan, cel cu mentenanța (nu apare în fotografii pentru că el le face) și pictorița Uly, cum îi spun prietenii.

Fii creativ!

1 thought on “Pictură și vin la Jos Pălăria!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *